Omtale af kommende udsendelser

Lyt lørdag den 7 november kl.17.00
PRESSEMEDDELELSE, Grenaa d. 27. oktober 2020.
Radio Djursland får besøg af duoen Lis & Per, som er gæster i programmet ”Kunstnertimen” lørdag d. 7. november kl. 17:00 hos studievært Jakob Skytte Ribergaard.

Lis & Per Kauczki fra Værum ved Randers er hinandens samlevere og kollegaer. De har kendt hinanden, siden de var henholdsvis 11 og 14 år. Per var ude at crosse på sin cykel ude i skoven. Han væltede på cyklen, og så kom der en lille pige og pillede grannålene og bladene af hans tøj, og dét var Lis! De blev glade for hinanden - faktisk så glade for hinanden, at de bestemte sig for, at de ville gå sammen og holde hinanden i hånden resten af deres liv – hvilket de stadig gør den dag i dag, i en alder af henholdsvis 77 og 80 år. De er begge uddannet frisører, men de har levet af deres musik i de sidste 34 år. De slog for alvor igennem i 1989 med sangen ”Vore Allerbedste År” som i dag er en af deres største klassikere. I denne omgang af Kunstertimen får vi et spændende indblik i deres liv, værdier og ikke mindst deres musik. Kunstnertimen bryder også ud af radiostudiet denne gang, med en hel del spændende historier og budskaber fra Lis og Per, som foregår udenfor studiet. Lyt med lørdag d. 7. november 2020, kl. 17:00 på Radio Djursland, og få historien om Lis & Per fortalt af Lis & Per.
Lørdag den 31 oktober 2020
Radio Djursland sender programmet ”Det musikalske vindue” lørdag d. 31 okt. kl. 17.00 Henning Børsted Rasmussen er gæst hos Fritz Jensen
Jeg vil her fortælle, om hvordan jeg oplevede barndommen igennem årene i Udby på Nydamsvej 29 omkring 1960. Men først lidt om mine forældre.

Min mor Karen Marie Rasmussen. Pigenavn Kristensen - født i Virring d 9 marts 1916. Død i Udby den 20 april 1969 - kun 53 år gammel. Mor gik i skole i Virring. Hun lærte husgerning og tjente i forskellige pladser, bl.a. som husbestyrerinde. Ind imellem var hun elev på Frederiksborg højskole og på Vejlby Husholdningsskole.

Og min far Marius Kristian Rasmussen - født i Udby d 11. august 1912. Død i Vejlby den 2. september 1980 - kun 68 år. De blev desværre ikke gamle. De blev gift d 1. februar 1946 i Virring Kirke. Far gik i skole i Udby. Han lærte landbrug og tjente hos bedsteforældrene samt på forskellige gårde. Fra ca. 1946 til 1956 havde han ansættelse ved D. S. B., Århus,

Ejendommen i Udby driver mine forældre fra 1956 til 1968 hvor de sælger jorden fra. Møjstykket ned til fjorden, køber Oda og Kristian Jensen Holbæk Mark. Sondlarden bliver solgt til en fra Randers som jeg ikke husker navnet på, men der bliver bygget et hus oppe på bakken, og resten af jorden bliver plantet til med gran. Nu da jorden er solgt fra og min far er begyndt at gå på arbejde, overvejer de om de skal koste ejendommen i stand, og blive boende. I første omgang laver de et nyt soveværelse, og en forgang. De tager et stykke af laden og ligger til stuehuset, men efter overvejelser bliver de enige om, at det vil blive bedst om de ikke skulle rykke teltpælene op og flytte hen i et hus. For det første som lå lidt mere centralt og var i bedre stand. På det tidspunkt var min mor ret meget syg. Det kan jo også ske, at min mor allerede har vidst besked om hvad vej det gik for hende. Og at hun måske syntes vi bedre kunne klare os, hvis vi kom til en lidt støre by og bo, - hvem ved? Men i foråret 1969 køber huset i Vejlby. Gl. Kirkevej nr. 6. Min mor når desværre ikke at komme med til Vejlby. Hun sover stille ind lige kort tid efter at der er handlet. Jeg og min far bor da sammen.

Jeg bliver gift med Ruth i 1974, og efter et par år køber vi huset. Min far bliver boende hos os.

Det var det grundlæggende, for de barndomserindringer jeg her har skrevet om. Og som jeg kun husker godt om. Det var en dejlig barndom, en god og tryg opvækst. Nogle dejlige forældre som man tit mindes.

I 1994 startede Henning Rasmussen som kirkesanger ved Vivild Kirke. Og her i maj kunne han fejre 25 års jubilæum som kirkesanger. Det var en tilfældighed, at han blev kirkesanger. Det lå ikke i kortene, at smedesvenden fra Skandia skulle opnå dette.
- Jeg er ikke fra et hjem med klaver, som han udtrykker sig i udsendelsen , så det med noder var svært. Men med flid og ihærdighed kan man nå langt. Det har desuden hjulpet, at internettet er opfundet, for der kan han også finde salmerne.
Indtil 1989 havde Henning Rasmussens kendskab til sang kun strakt sig til at synge med på festsange. I 1994 stoppede den daværende kirkesanger ved Vivild Kirke, Agner Byrialdsen, og Henning Rasmussen blev opfordret til at søge jobbet. Han skulle oplæres som kirkesanger og tog den valgfrie linje på Aarhus kirkemusikskole. Der fulgte flere kurser i kirkesang blandt andet i Løgumkloster samt privatundervisning, som han stadig går til.
Jeg kan virkelig godt li' at være kirkesanger, og jeg ved ikke hvornår jeg stopper, men næste år bliver jeg 70, så må vi se tiden an.
Lørdag den november 2020
Radio Djursland sender lørdag d. 7. Nov. kl. 17.00 programmet Kunstnertimen hvor Fritz Jensen får besøg at Bandet Sonjas Søstre
Det kan godt være, at århusianske Shit & Chanel for de fleste var et af 70'ernes danske kvinderock.
Men et andet sted i byen var der i 1974-1975 et band ved navn Sonjas Søstre - og det var da kvindekampen var på sit højeste og større end Anne Linnet og hendes band.
I sidste halvdel af årtiet markerede Sonjas Søstre sig som et slagkraftigt islæt på den store rockscene.
Historien vil sågar vide, at en dengang ung sanger og sangskriver Poul Krebs pænt måtte træde til side, når bookingbureauet Århus skulle prioritere blandt sine kunstnere.
Men desværre gik Sonjas Søstre i opløsning i 1981 og genopstod i 2009. De udgav for nylig et album, der blot bærer bandets navn som titel.
»Selvom de er kvinder på 60+, har de stadig noget at give og vigtigt at sige, hvilket kommer til udtryk gennem deres tekster omkring at være tålmodig i det moderne samfund og ikke være så selvhøjtidelig«, lyder det fra bandets pladeselskab.
Men hvorfor nu denne genopstandelse?
Hvordan forandrede kvindekampen sig, da 70'erne blev til 80'erne - og sidenhen - set fra »søstrenes« side?
Og var mændene virkelig så slemme dengang i det brunt-orange og bh-løse årti, hvor fløjl, majspiber og træsko dominerede?
De har dengang givet koncert til et 1. maj-arrangement i Botanisk Have foran 25.000 mennesker,
Sonjas Søstre fandt sammen i sin tid i kraft af kvindebevægelsen.
Bente Holt Knudsen fortæller:
»Dengang handlede det om at etablere nogle rum, hvor kvinder kunne være sammen. Snakke sammen og lave nogle ting sammen.«
»Men jeg ville hellere spille musik,« siger Bente Holt Knudsen, som blev uddannet fritidspædagog i 1974.
»Så jeg spurgte kvinderne hjemme i kollektivet, om ikke vi skulle danne et orkester.«
Det gjorde de så, det blev Sonjas Søstre.
Hør dem i Kunstnertimen på Radio Djursland lørdag d.7. Nov kl. 17.00Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.01 | 19:22

god musik kanal

...
03.10 | 22:30

Hej Karina. Jeg var studievært på God Eftermiddag Djursland den dag, og jeg spillede ikke Kandis den dag. Måske har du hørt sangen på Radio Rønde. :)

...
03.10 | 22:29

Hej Jakob Boa! Det er da dejligt at høre!

...
28.09 | 14:35

Hej Radio Djursland. i skal bare vide at jeres radio også bliver nydt på Fyn :)

...
Du kan lide denne side