Omtale af kommende udsendelser

Mandage kl.22.00 Hum hitlisten
Hum-hitlisten 2021
består af 10 sange rangeret efter popularitet.

Lytterne bestemmer hvilke sange, der skal på listen ved afstemning.

3 boblere, vil hver uge kæmpe for at komme ind på listen.
​Stem via www.hearusmusic.com/hitlisten.
Lyt med lørdag en 25 september 2021 kl. 17.00.

Radio Djursland sender lørdag d. 25 Sep. kl. 17.00 et portræt af Nina Barrett, som er i studiet hos Fritz Jensen
Nina Barrett fortæller i programmet bl.a. følgende:
Jeg kommer fra 1000 søernes land Finland.
Jeg har gået på Kunstskole og aftenskole i Finland.
Jeg er uddannet traditionel dansk pottemager i 2000.Raku brænding har min store interesse. Det er en gammel asiatisk keramik tradition, som man kan udføre hjemme i baghaven.
Nina fortæller videre: Jeg har flere års erfaring af undervisning til små som store, gammel som ung. Derefter har jeg arbejdet på Team Nærheden, som værkstedsassistent. Jeg har også arbejdet på Produktionsskolen, som værkstedsleder.
I "Sammen om Sydhavnen" fortæller Nina Barrett
”Jeg er fascineret af at bygge op og være med i startprocessen. Min fedeste oplevelse som frivillig var sidste år, da jeg planlagde kunsteventet ART4FUN sammen med andre frivillige. Jeg er helt vild med arkitekturen i Siloen. Den er rustik og tæt på havet. Og helt oplagt til kreative arrangementer. Som frivillig i Sammen om Sydhavnen er det mest inspirerende at have muligheden for at starte ting op fra bunden. Det kan jeg ikke sige nej til!
Man kan også møde Nina Barrett i FOF regi, hvor hun underviser i keramik.
Lyt med om hele Nina's liv lørdag d. 25 Sep. kl. 17.00Lyt med lørdag den 4 september 2021 kl. 17.00.

Radio Djursland sender programmet Kunstnertimen d. 4 Sep. kl. 17.00 Hvor Fritz Jensen har alle 5 medlemmer af RevivalBandet i studiet
De har alle rundet 70 år og været en del af et band, der startede i 1966. Nu er fem modne, men ungdommelige herrer samlet i ny musikalsk konstellation.
1966. var året hvor man kunne lytte til ny musik med bl.a. The Beatles tidligere på året har The Beach Boys spurgt, ’Wouldn’t it be nice’ på mesterværket og nogenlunde samtidig går en gruppe lærerstuderende rundt i Århus og lytter til tidens rockmusik, mens de spørger hinanden, om de egentlig ikke burde starte et rockband.
Og så 55 år senere ja så så det sådan ud
2021. Mens verden lige så stille er ved at komme til sig selv igen oven på mere end et års undtagelsestilstand i corona-pandemien praler juni-solen ud over Ebeltoft Vig.
I et lunt sommerhus er der dækket op på bordet. Lige nu bliver der drukket kolde øl på dåse, men om et par timer er det pizza og rødvin. Det er traditionen på øvedagene, det fortæller de også om i programmet på Radio Djursland.
De har fundet de gode gamle håndtryk frem, for de har alderen til, at det efterhånden er et stykke tid siden, de blev færdigvaccineret, og ansigterne har da også noteret sig de 55 år, der er gået siden bandet Performers blev dannet i Århus i 1966.
Energien og livsglæden hos de fem musikere anno 2021 derimod, den har intet at skulle bevise over for deres yngre jeg.
»Den her glæde ved at mødes og være en del af gamle venskaber; det er jo det, der holder en i live, når man bliver pensionist.
Hvem der helt nøjagtigt gav ovenstående svar på spørgsmålet om, hvilken betydning det har, at man efter så mange år stadig mødes og spiller musik sammen, det er faktisk lidt af en umulig opgave at præcisere. Der skal nemlig ikke spørges ret meget ind til musikken, før tøjlerne ryger og snakken farer på kryds og tværs af gruppen.
Derfor har citaterne i denne historie ikke en enkelt person som afsender. Det er egentlig heller ikke vigtigt. Det er gruppen, der er væsentlig, og selv om de bedyrer, at de sagtens kan blive uenige, så er de på den anden side rørende enige om, at det er netop, derfor de stadig sidder her uge efter uge.
Musikalske sammenhold
Mogens Bredahl. Cai Jensen. John Voigt. Ole Carstens. Mogens Mogensen. Det hedder de; de fem herrer som sidder i studiet på radio djursland
Siden 1966 har de alle på et eller andet tidspunkt og i varierende perioder været en del af bandet Performers.
Nu sidder de her i Mogens Bredahls sommerhus til deres ugentlige øvedag. Ikke længere som Performers, men som RevivalBand. Et hyldestband til det amerikanske rockband Eagles - du ved, dem med ’Hotel California’ blandt mange andre -
Der er lidt usikkerhed om den nye konstellations oprindelse. Det var muligvis ved Mogens Bredahls guldbryllup. Det vil sådan set passe ret godt ind i det formål, som gruppen har med RevivalBand. Som en slags hobbyprojekt, men den slags hobby hvor man stadig brænder for, at andre skal høre, hvad det er, man går og sysler med derhjemme.
For det der med at turnere rundt weekend efter weekend, det har de prøvet. Halballer og byfester og firmafester. Tiden med Performers bød sågar på en tre måneders turné i USA sammen med Flying Superkids.
»Vi skal ikke være et kommercielt foretagende. Det har vi prøvet, og vi har tjent en del penge, som vi heldigvis kan nyde nu, men nu er det udelukkende musik, som vi selv kan stå inde for. Nu er det slut med ’Himmelhunden’ og 2000 fulde mennesker til et halbal.
Det er også i Ebeltoft, de havde release-party for gruppens første album ’Tribute To Eagles’, som indeholder 10 numre af det amerikanske band.
Det er nok en tilsnigelse at kalde numrene fortolkninger af originalerne, for en af ambitionerne for RevivalBand er at lyden skal læne sig så meget som overhovedet muligt op ad forbillederne.
Det er den stræben, der ligger i øvedagene. Da de fem mænd for et par år siden samlede sig, var det intentionen, at musikken bare skulle holdes inden for de fire vægge, men i en corona-nedlukket verden begyndte duften af savsmuld så småt at brede sig.
»Vi har hver især nogle andre musikprojekter, som vi er ude at spille med. Det kunne vi pludselig ikke, og så måtte vi finde på noget andet at bruge tiden på. Vores mål var stadig øvedagene, men vi mærkede også, at når vi havde fundet lyden, så ville vi også gerne prøve det mere af. Vi blev vel ambitiøse for at finde ud af, om nogen gider at høre på os.«
I privaten har Ole Carstens indrettet eget lydstudie, og pludselig var regnestykket ikke så vanskeligt at gøre op.
Vi er pensionister, så vi har tiden til det. 2: Vi har eget lydstudie, der er åbent hele tiden, så det var bare om at gå i gang.«
De indtager instrumenterne. Mogens Mogensen, guitar. Ole Carstens, keyboard og vokal. John Voigt, trommer og vokal. Cai Jensen, guitar og vokal. Mogens Bredahl, bas.
De lægger stor vægt på flerstemmig sang. Af samme årsag er to medlemmer kærligt blevet bedt om at holde mund på numrene. Til gengæld får strengene i stedet lov at ytre sig.
De kigger på hinanden. Øjnene liver ekstra op og gnistrer, mens der udveksles simultant anerkendende smil igennem stuen, når tonerne går op i en højere enhed.
Selv om de selv noterer sig, at de må være en slags old boys boyband, så er strengelegene yderst adrætte. Faktisk i en sådan grad, at et af medlemmernes kone har noteret sig, at han vist har fået sin anden ungdom. Hvad det så end indebærer.
Uanset hvad, så er det netop stadig det; den ungdommelige begejstring for at dele musikken med hinanden, der hersker her 55 år efter de første toner for det musikalske sammenhold blev slået an.
»Vi har prøvet alt ved musikken undtagen at være berømte. Og det ønske er vi vist efterhånden vokset fra. Nu er det dét her. Glæden ved at spille musik og glæden ved at spille sammen.«

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.08 | 19:51

Hej kan man høre himmelhunden

...
08.08 | 11:35

Er der mulighed for at høre en udsendelse med dommer Birger Breum, som er sendt d. 25.07.2015 kl 17?
https://ebeltoftportalen.dk/?vis=nyhed&emne=nyhed&id=36106

...
29.05 | 21:15

Hejsa jeg vil gerne sende en hilsen til min datter Natasja som bliver 14 år idag 😊
Vil i spille fødselsdagssang med smølferne 🇩🇰😁
Mange hilsner Carina

...
19.05 | 22:33

Hej Jørn, send lige mere info på mail@radiodjursland.dk

...
Du kan lide denne side